• Rekabet Hukuku / Yayınlarımız

  • İMKB Konferansı : REKABETİ ENGELLEYİCİ EĞİLİMLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

    • Sayfa : 28/28
      <1...262728

    - Sayın konuklarımız, toplantımızda, her ne kadar kendi sektörü ile ilgili de görüşlerini dile getirmiş olsa, Sayın Ekrem Aksoy bizim eski şube Başkanımızdır. O konu ile ilgili değerlendirmeyi ayrı yapacağım yalnız panelistimiz olduğu için, şu anki toplantımızda panelistimiz olduğu için, bu nedenle plaketini vermek için, Yönetim Kurulu Saymanı'mız Sayın Tayyar Ateş'i buraya davet ediyorum, buyrun Sayın Ateş.



    - Ekrem onu paketinden kapatsın, Sayın konuklarımız, Ekrem Aksoy abimiz, arkadaşımız, TOSYÖY üyesi olmanın da dışında, eski şube Başkanımız olmasının da dışında, TOSYÖY'ün İstanbul Şube kurucusudur kendisi. Kendisinin başlattığı ateşi, şimdi arkadaşları devam ettirmektedir, kendilerine bu açıdan biz tabii şÃ¼kranlar sunuyoruz. Bu nedenle kendilerine eski şube kurucumuz olması ve İstanbul Şubesi'nin de onur Başkanı olmasından dolayı daha evvel yönetim Kurulumuzun almış olduğu karar gereği, bu tür bir minnettarlığımızı sunacak ayrı bir plaketimiz var onu takdim etmek içinde, Sayın Mehmet Kalıp'ı buraya davet ediyorum buyrun Sayın Kalıp.



    - Evet iki plaket alanın bir söz hakkı vardır. İşte sivil toplum örgütünde çalışmanın hazzı ve gururu burada. Bunu 60 yaşına gelmiş bir insan olarak söylüyorum ama içimdeki yanan meşale bir 60 yıl daha sürecek sizin desteklerinizle teşekkür ediyorum.



    - Sayın konuklar bizi kırmayarak temasımız neticesinde toplantımıza, panelimize katılan, Sayın Ali Bilgen Kontur A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı'nın plaketini vermek üzere de yönetim Kurulu üyemiz, Sayın Ekrem Tezel'i buraya davet ediyorum. Buyrun Sayın Tezel. 



    - Teşekkür ederim ben, müsaade ederseniz, gerçi Ekrem Bey iki plaket aldığı için teşekkür etme hakkına sahip oldu ancak yaşadığım bir örnekten de burada bahsederek geleceği olan bu güzel güzide topluluğumuzun, büyeme arzularımı iletmek istiyorum. Bundan 2 yıl kadar evvel İstanbul, düzeltiyorum 4 yıl kadar evvel İstanbul Marketçiler Derneği'ni kurmuştuk, daha sonra bunun bir üst versiyonu olması dolayısı ile Çağdaş Perakendeciler Derneği'ni kurduk. Uluslararası bir arenaya taşıyalım diye yabancı ülkelerden çeşitli davetliler davet ettik, icabet ettiler bunlardan birisi, Almanya'dan gelenler idi. Bizim toplam üyemiz 34 kişi idi. Gelen kişi Çırağan'da karşılandı, konuşmalar başladı. Sivil toplum örgütlerinin gücünü göstemesi bakımından bizde zannediyoruz işte onlarda üç aşağı beş yukarı aynı üye sayıdaki topluluğun temsilcileri, adamın sayısı 34.000 idi. Diliyorum ki TOSYÖY'ün sayısı bu sayılara ulaşacak ve geçecek. Sivil toplum örgütlerinin ağırlığı gittikçe kabul edilecek. Teşekkür ederim.



    - Sayın Başkan biz teşekkür ediyoruz. Sağolun. Sayın konuklar toplantımızın son plaketi Rekabet Kurumu Başkanlığına ait demin konuşmasında belirtti, aramızda sanayicilerin oluşturduğu, mühendis sanayicilerinin oluşturduğu bir dernek Başkanımız var. Mühendis Sanayicileri Dernek Başkanı Sayın Atilla Kuzucan kendiside TOSYÖY'ün de yeni üyelerindendir, Rekabet Kurumu Başakanlığı'nın Sayın Erkan Yardımcı'ya plaketini vermek üzere, Sayın Atilla Kuzucan'ı buraya davet ediyorum. Buyrun Sayın Kuzucan.



    - Teşekkür ediyoruz. Sayın Birsen ve tabii TOSYÖY'ün İstanbul'daki çalışmalarına ciddi olarak katkıda bulunan bir Kurum İMKB, bizim İMKB ile bu ikinci toplantımız. Kendisinin plaketini, bugün tabii kara Perşembe ama kendisine plaketimizi biz ayrıca takdim edeceğiz, İstanbul Sanayi Odası Temsilcisi'ne de plaketimizi ayrıca takdim edeceğiz toplantıdan evvel kendisi ayrılacağını belirtmişti, bunu biliyoruz şimdi bütün katılımcıları ve misafirlerimizi kokteylimize davet ediyoruz, hepinize teşekkür ediyoruz TOSYÖY İstanbul Şubesi olarak.

      Sayfa : 28/28
      <1...262728